fbpx

Young people intending to go partying in the Spanish Lloret de Mar, be warned. Dirk-Jan Boerman from Nieuwerkerk aan den IJssel is preparing a trip to ‘Sodom and Gomorrah’ to introduce licentious young kids to God, the AD reports.

Boerman, werkzaam in de Rotterdamse bouwwereld, zet momenteel de organisatie voor de reis en het verblijf in Lloret de Mar op poten. Een gezinnetje met drie jonge dochters weerhoudt hem er niet van om in de eerste week van augustus volgend jaar naar de Spaanse badplaats te gaan. In zijn kielzog reizen circa 25 vrijwilligers mee van stichting ‘Beachmission’.

Dancefeesten

Ervaring in het evangeliseren deed Boerman op bij Stichting Naar House, dat jongeren op (hardcore) dancefeesten en in de Nederlandse badplaats Renesse aanspreekt. Boerman: “Dat waren vaak eenmalige contacten. Zonde, omdat langdurige contacten veel vruchtbaarder kunnen zijn. Een goed gesprek met jongeren heeft tijd nodig. Vandaar dat ik naar de plekken wil waar ze langer zitten.”

Het gaat hem vooral om de jongeren die weinig over God hebben gehoord en de Bijbel niet kennen. “Ik zou in de supermarkt of in mijn eigen gemeente kunnen werken, maar daar bereik ik niet deze doelgroep. Jongeren die netjes naar de kerk gaan, zijn niet beter dan feestbeesten in Lloret de Mar. Je kunt elke week fysiek in de kerk zitten en er toch niet zijn.”

Sceptisch

“Wie ben je? Wat wil je? Wat kom je hier doen?” Het zijn reacties die Boerman al vaak in Renesse kreeg. “De eerste dag zijn de jongeren vaak sceptisch. Bij de tweede ontmoeting is er al herkenning. Bij een derde contact laten ze soms weten het toch over het geloof te hebben gehad met vrienden. Dan komen de eerste vragen. Bij de verdere ontmoetingen nodigen we ze uit in onze accommodatie voor een koud buffet. Na de kater, einde middag. Wijzelf zitten in het leefritme van de jongeren,” zegt Boerman.

Jongeren krijgen folders en lolly’s met Bijbelteksten. Bij het buffet wordt gebeden. “Maar ik wil geen kerkje spelen. De kunst is om God door je heen te laten werken. Een leven met Hem is zoveel rijker. Ik heb geen targets. Toen ik hoorde dat jongeren in Renesse tussen de bierkratten de Bijbel lagen te lezen, was ik blij.”