fbpx

The Dutch non-profit foundation Beach Mission does not need to pay a fine to the Spanish county of Lloret de Mar because of its evangelism work in that beach city. This is what Dirk-Jan Boerman, chairman of the interdenominational organization, said Thursday morning.

De boete –een bedrag van 250 euro– werd in november vorig jaar al opgelegd. Ferede, een koepel­organisatie van evangelische kerken in Spanje, tekende in december bezwaar aan tegen de boete. Dat wees de gemeente af. De federatie vroeg daarop het bureau voor religieuze zaken van het regiobestuur van Catalonië om de boete voor de Nederlandse stichting nietig te verklaren. De gemeente Lloret de Mar trok deze week de boete alsnog in.

Beach Mission evangeliseert elke zomer, in samenwerking met de evangelische kerk in het nabijgelegen Blanes, een week in Lloret de Mar. Duizenden jongeren komen naar de badplaats, die bekend­staat om zijn vele uitgaansgelegenheden.

Officieel kent Spanje vrijheid van godsdienst en meningsuiting, maar lokale overheden wijken soms af van het landelijke beleid.